Ροδος

Cathrin Hotel – Ρόδος
Ρόδος

Το Φαληράκι βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της Ρόδου. Είναι περίπου 14χιλ. από την πόλη της Ρόδου και 10χιλ. από τον αερολιμένα Είναι μέρος της όμορφης περιοχής του χωριού Καλλιθιές, το οποίο είναι περίπου 1χιλ. μακριά.

Το Φαληράκι καθιερώθηκε προς το τέλος της δεκαετίας του ’60 με μερικές μικρές παραλιακές ταβέρνες που τροφοδοτούσαν κυρίως τους λίγους Έλληνες επισκέπτες και τους ψαράδες. Στην αρχή της δεκαετίας του ’70, το Φαληράκι άρχισε να προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες από πολλά μέρη της Ευρώπης. Μέσα σε μερικά χρόνια, ανακαλύπτοντας την όμορφη και μακριά αμμώδη παραλία, οι επισκέπτες αυξήθηκαν σε χιλιάδες, οπότε και χτίστηκαν πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Από το λιμανάκι του Φαληρακίου μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή γύρω από τους μικρούς κόλπους με καραβάκι. Υπάρχουν άλλοι δύο μικροί κόλποι που προσελκύουν πολλούς τουρίστες. Ένας είναι το Λαδικό και ο άλλος είναι το Anthony Quinn.

Υπάρχουν επίσης δρομολόγια για τη Σύμη και την Λίνδο με καραβάκια τα οποία αναχωρούν από την παραλία του Φαληρακίου. Η παραλία έχει δημόσιες τουαλέτες, ντους, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ για όλες τις ηλικίες. Ακριβώς 2 χιλ. μακριά μπορείτε να επισκεφτείτε την Καλλιθέα.

Το Φαληράκι είναι αρκετά γνωστό για τη νυχτερινή ζωή του. Στο κέντρο υπάρχουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία προσελκύουν όλους τους νέους τουρίστες. Μακριά από το κέντρο θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες και καφέ μπαρ για περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση.